

Meeting Agenda

Dorset, Bournemouth, Christchurch and Poole (BCP) Joint Local Access Forum (DLAF) Meeting:

Time: 10.00am to 1.00pm

Date: Thursday 23 November 2023

Hybrid meeting (Dorset Council Offices and Microsoft Teams) Venue:

Invitees:

DLAF members

Philip Hackett (PH) (chair) Janet Davis (JD) (vice chair) Chris Slade (CS) Nathan McCormick (NM) Paul Tomlinson (PT) Christopher Tucker (CT) Mandy Willis (MW)

Nicola Harper (NH)

Jim de Bertrand (JdB)

Amanda Wallwork (AW) Maddy Pfaff (MP) Fiona Bowles (FB) Richard Deakin (RD) Dawn Rayment (DR) Phil Poulton (PP)

Local Authority Officers

Russell Goff DC (RG) (Greenspace Manager) Graham Stanley DC (GS) (Senior Ranger) Vanessa Penny DC (VP) (Definitive Map Manager) Andy Brown BCP (Traffic Team Leader) Philip Elias BCP (PE) (Senior PRoW Officer) Ellen House BCP (PRoW Officer) Cllr. Simon Christopher DC (CSC) (Councillor, Marshwood Vale Ward) Cllr. Andy Hadley BCP (CAH) (Portfolio Holder for Climate Response, Environment and Energy) Jemma Reddaway DC (JR) (NET Support officer) (notetaker)

Agenda Items:

- 1. 10:00 10.05 Welcome & apologies, declaration of interests Chair (5 mins)
- 2. 10:05 10.20 Minutes of the last meeting, actions & matters arising Chair (15 mins)
- 3. 10.20 10.50 Dorset Council Greenspace Management & Maintenance Russell Goff (Greenspace Manger, Senior Ranger West & Coast) (30 mins)
 - Update on Dorset Council Right of Way Improvement Plant (ROWIP)
 - Update on restructure of countryside team(s)
 - Update on England Coast Path
 - Update on the review of Open Access Land report back from Natural England
- 4. 10.50-11.15 BCP Council Public Rights of Way Philip Elias and Ellen House (Senior Rights of Way Officer/Rights of Way Officer) (25 mins)
 - Presentation
 - Update on flooding of the Avon Valley way nr Christchurch
- 11.15 15 minutes break. Tea, coffee, water & biscuits will be provided.
- 5. 11.30-11.55 Legal Record Team Definitive Map & Statement Vanessa Penny (Definitive Map Manager) (25 mins)
 - Presentation
 - Update on the cut-off date for recording historic rights of way on definitive maps

- 6. 11.55- 12.15 Maiden Newton to Bridport shared-use route (20 mins)
- 7. 12.15-12.30 Discussion on planning applications (15 mins)
- 8. 12.30-12.40 Member feedback from associated groups (10 mins)
 - Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) Partnership Board JD
- 9. 12.40-13.00 AOB and date of next meeting(s) (20mins)
 - Possible next meeting to be held in person at Upton Country Park